Щетите по изпочупените два автобуса и маршрутка в Пловдив възлизат на над 7000 лв. Това заяви пред Нова телвеизия ръководителят в „Автобусни превози” в Пловдив Костадин Тотков.

Както БЛИЦ съобщи, в сряда мъж изпочупи стъклата на два рейса и маршрутка. Превозните средства били спрели на автобусна спирка до Пето районно полицейско управление.

След победата на САЩ: Американец направи немислимото в Пловдив

Изненадващо пред първия рейс изскочил мъж, който изкъртил една от чистачките и с нея започнал да нанася удари по предното стъкло. После се насочил към втория спрял рейс. Но този път изкъртил и страничния прозорец,  до който стояла пътничка. Накрая счупил стъклото и на маршрутката.

„Мъжът е бил пиян, а може би и дрогиран. Шофьорите са много стресирани. Единият иска отпуск, за да се успокои. Дежурните от близкото районно са дошли и са арестували нападателя, който се е оказал американки гражданин. Той е оказал съпротива при задържането”, каза още Тотков.

От полицията съобщиха, че мъжът е бил пиян. Цяла нощ е консумирал алкохол в заведение, близо до спирката. Прокуратурата е образувала бързо производство по случая.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук