Семейна свада е в основата на спора в село Сърница, до хасковските Минерални бани. Спорът възниква за стадо от овце, което влиза в двора на Мюмюн Мюмюн. Животните са на неговия братовчед Бейсин .

Когато започнал да гони овцете от двора си, Мюмюм чул заплахите на братовчед си: "Що бъхтиш овцете“ – след което видимо Бейсин побеснял, описва състоянието му роднината 

Подобни спорове възниквали често, къде да пасат животните, по разказа на Мюмюм, Бейсин и друг път е идвал в двора му с оръжие за да се разправя с него.

“Друг път не е стрелял, но е вадил пушката“ . Когато го видял Мюмюн да идва братовчед му, той носел нещо увито в парцал, оказало се, че така е скрил оръжието.

"Като му взехa пушката синът ми и мъжът ми, той стана от земята и посегна с нож, вдигнах ръка и ме наръга“ разказва съпругата на Мюмюн пред bTV.

След инцидента жената е с рана на ръката от скандала в техния двор, а раната е в меката част на ръката от вътрешната страна. Тя е превързана от медиците от Спешната помощ. .


кадър bTV

“Братовчеди сме, но нито здравей, нито здрасти - всеки да си гледа животните“- презъби каза Мюмю за поредния скандал с Бейсин в неговия двор.


кадър bTV


Според криминалния психолог Калин Гайдаров, Бейсим е опасен след като такъв ресурс беше мобилизиран от страна на МВР, дори отрядът на СОБТ беше изпратен в Сърница. 

По неговите думи акцията в хасковското село е проведена успешно, но трябва да се профилактират тези райони, да има информация какви хора живеят в тях. И на първо място да се подобри връзката между жителите и полицията в обмена на информация, за да бъде осигурен обшествения ред