Среднощна гонка в четвъртък събра очите на столичани. Излезли да се поразходят до мола, хората станаха свидетели как черен "Пасат" бясно преследва луксозното возило на хотелиера Георги Петров. 33-годишният мъж е един от най-приближените хора на Киро Японеца, научи "Телеграф".
В черния пасат се возили според преследвания четирима мъже с черни маски и въоръжени. Въпреки опитите на ченгетата да ги намерят, се оказало че карат с фалшив регистрационен номер и изчезнали яко дим.
Основната версия, по която работят разследващите, е опит да бъде взривен заради дългове към бандити, издадоха източници, свързани с полицията. Друга пък гласи, че бандити, свързани с наркотрафика, искат да мъстят на Японеца и затова са избрали първо един от най-доверените му хора. Според трета версия Георги Петров опитвал да играе самостоятелно и затова му вдигнали мерника. От полицията решиха да запазят мълчание по случая.
33-годишният Георги Петров е сериозен бизнесмен. Имал е самостоятелна фирма за хотели - "Хамър - Георги Петров", която обаче ликвидирал, за да не плаща данъци. В съдружие с Кирил Киров- Японеца и синовете му Януш и Спартак обаче участва в управлението на не една и две фирми. Предметът им на дейност е строителство, хотели, финансово посредничество, търговия. До преди три години нароченият за отстрел мъж е бил съдружник със Спартак и Януш в "Бул рент - София", сочи справката в Апис. Фирмата е с предмет на дейност покупко-продажба на имоти. Заедно с Японеца пък в момента е в "Кис интернешънъл", която се занимава с търговия с имоти, строителство, внос и износ на стоки, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост.
Мишената на маскираните и Киро Японеца са въртели и "Плувно-развлекателен комплекс - Люлин", но преди няколко години Георги Петров прехвърля всичко на благодетеля си. /БЛИЦ