Искания от защитата на бившата певица на ЛиЛана за изготвянето на медицинска експертиза отложиха гледането на мярката ѝ за неотклонение от Специализирания наказателен съд днес.

Така заседанието ще се проведе на 28 юли, ако експертизата е изпълнена в срок. Бизнесдамата поиска да излезе от ареста, след като ѝ бе наложена мярка "задържане под стража" от въззивните магистрати, отменяйки домашния арест, първоначално определен от Спецсъда. 

Лиляна Деянова - ЛиЛана е обвинена в участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Деянова е контролирала фирмите "Нованор'', "Телерайз" (с фиктивен собственик Ася Йочева), "Ай Си Ти солюшънс" и "Скилър ЕООД", чийто собственик е братът на ЛиЛана – Александър Деянов, пише в. "Монитор".
  
Чрез тях тя, заедно със съдружниците си, сключвали договори с неверни данни по европроекти, без да се извършва дейността, за която е получена безвъзмездна финансова помощ. От тях бандата, в която обвиняемата участва, присвоила 1 355 000 лв. 
 
Нейният съдружник Мартин Димитров, с който заедно бяха арестувани преди 2 месеца, бе пуснат под парична гаранция от Специализирания наказателен съд в края на юни. Според определението на магистратите той ще трябва да заплати сумата от 100 хил. лв. Неговите адвокати обявиха обаче, че ще обжалват мярката поради високия размер на гаранцията.