Стоян осъзнава какво е причинил и съжалява. Баща е на две 8-годишни деца, за които се грижи само той. Помага и на болната си баба, която е на легло. Ако е в ареста, няма кой да ги издържа. Интелигентно момче е, с образование. Просто е допуснал една грешка.

Моля за домашен арест, той няма да се укрие, мога да предложа и парична гаранция. Това заяви току-що адвокатът на 29-годишния Стоян Георгиев – Иван Боев пред съдебния състав по време на мярката за неотклонение в Районния съд в Бургас, предава "Флагман".

29-годишният мъж е обвинен в две тежки умишлени престъпления в условията на съвкупност. Като доказателствата, събрани дотук, категорично доказват, че той е автор на деянията. 

Справката за съдимост на Стоян Георгиев сочи, че многократно е осъждан за богата палитра от престъпления. Прокуратурата дори определи деянията, че са извършени с голяма степен на цинизъм. 

„Стоян има едно оформено намерение да не спазва нормите в държавата. Многократно е избягвал проверки и разпореждания. Вижте колко „смирено“ е изпълнил препоръките на полицаите. Ако не бъде на свобода, има опасност да се укрие“, каза прокурорът.

Припомняме, че в събота вечер Стоян и неговият спътник – 41-годишният Радостин Куртев от ямболското село Зимница, спретнаха 40-километрова гонка с полицейските служители, която завърши със зрелищен сблъсък на кръговото движение на Средец. 

Стоян не се е подчинил на разпорежданията на полицаите в района на местността Пода, продължил е по трасето – ул. „Индустриална“-ул. „Спортна“-„Тодор Александров“, оттам към жк „Меден рудник“ по бул. „Захари Стоянов“, а оттам се насочил към Върли бряг, като там е блъснал полицейски автомобил. По време на екшъна са използвани стоп-патрони, а двама служители на ОДМВР-Бургас се озоваха в болница. 

В 15 ч. съдия Пламена Събева ще обяви дали Стоян ще остане в ареста. 

В Районния съд пристигнаха и близки и роднини на обвиняемия.