Обвиненият в 11 престъпления хазартен бос Васил Божков попита къде са стотиците хиляди левове, които е теглил от банковите си сметки в началото на 2018 и края на 2019 г. 


Беглецът от правосъдието твърди, че плащал всичките си разходи по банков път. 

Негови близки обаче са на точно обратното мнение. Свидетели, начело с дългогодишния му съдружник Цветомир Найденов, разкриха преди дни, че Божков е пръскал несметни суми, за да поддържа огромен харем от плеймейтки и руски красавици. 

Простите сметки показват, че на месец е плащал около 400 000 лева за плътски удоволствия. Нали не си представяте, че на жриците се плаща по банков път? 

Отделно, очевидец на нощните му забавления, разкри пред БЛИЦ, че е видял с очите си как Божков е платил сметка от 487 000 евро в нощен клуб във френския курорт "Куршевел". 

Във въпросното заведение се поднасят 6-литрови бутилки шампанско с единична цена 70 000 евро. Наздраве! 

Само на служителите от персонала, които му отваряли вратата, Божков давал по 1000 евро. 

Стотици хиляди евро са потъвали и в двете екзотични заведения на "Куршевел" - "Cap Horn" и "Nammos". Само наемът на шале "Еделвайс", в което е отсядал Божков, е струвало по 500 000 евро на седмица. 

Същата сума е отивала за скъпоструващи напитки, блюда и жрици. 

Божков е имал и невероятни разходи за наемането на яхтата си "Малтийски сокол" - 610 000 евро за седмица и самолета си "Bombardier Global 5000", който е негов личен. 

За плащането на такива удоволствия обикновено не се издават фактури или касови бележки. На този фон тегленията, които Божков показва от личните си банкови сметки, едва ли биха покрили разходите му за месец в "Куршевел" или "Сен Тропе". 

Нищо чудно сумите да са били в пъти по-високи и да се е налагало обвиняемият бизнесмен да тегли пари и от фирмите си, за да покрива разноските по гуляите си. 

Г-н Али Баба, признайте си, парите, които извадихте, за плеймейтки и рускини ли са отивали или за шампанско и други удоволствия?