„Национална лотария“ не е плащала подкупи. Това заяви пред „Телеграф Медиа“ изпълнителният директор на фирмата Димитър Ганев, който заедно с брат си Милен Ганев държат и 44% от собствеността на дружеството.

Той беше потърсен от "Телеграф медиа", за да коментира карикатурния блъф на беглеца Васил Божков от сутринта, който в картинки се опита да се изкара рекетиран от високопоставени представители на държавата под формата на 20% миза, която трябвало да плаща, пише "Монитор".

Думите на изпълнителния директор на "Национална лотария" Димитър Ганев реално разбиха на пух и прах твърденията му, доказвайки, че Божков просто прави поредния удар срещу държавата в опит да избегне възмездието.

Ганев бе категоричен, че е не е чувал за подобни плащания. По думите на финансови експерти не е възможно да бъдат осчетоводени такива огромни суми. Самият Ганев припомни, че на страницата на „Национална лотария“ са публикувани финансови отчети за последните години.

Поредният блъф на укриващия се в Дубай хазартен бос с 18 обвинения Васил Божков дойде в ранни зори отново през Фейсбук, но този път успя да надмине дори досегашните разочарования, пускайки история в картинки. Така той за пореден път ползва блъф, за да отклони вниманието от себе си.

Срещу Божков са повдигнати 18 обвинения, сред които за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата.

Вместо да си плати задълженията обаче, с тези пари хазартния бос се е отдавал на фантастични приключения в перлата на френските ски курорти Куршевел. Вместо да плати на държавата дължимото Божков е пръскал около милион евро на седмица.

Уединявал се е с компании от жени и мъже в луксозното шале (хижа) "Еделвайс", което може да бъде наето срещу 500 000 евро за едва седем дни. Още толкова пари отиват за наемане на персонал и зареждане с шампанско, черен хайвер и скариди.

В разкошния ски оазис Божков и гостите му са се отдавали на приключения и в СПА комплекса, който е снабден с 13-метров басейн, джакузи последен писък на технологиите и собствен водопад.