Четирима души загинаха при престрелка с полицията след кражба на камион на компанията UPS (United Parcel Service Inc) и опит за грабеж на бижутерски магазин в предградие на Маями, съобщиха късно снощи от ФБР и от местната полиция, съобщава „Ройтерс“.
 

Двамата крадци и две странични лица са били убити по време на завързалата се престрелка с органите на властта, съобщи полицията.
 
Инцидентът започнал с опит за грабеж на магазин за бижута в предградието на Маями "Корал Гейбълс" в известния в града търговски квартал "Миракъл Майл" (Miracle Mile) около 16:15 часа местно време.
 
Собственикът на магазина посрещнал разбойниците с пистолет, а служителка на магазина е била леко ранена от рикоширал куршум.
 
Поне един куршум по време на престрелката е уцелил кметството на "Корал Гейбълс", като е счупил прозорец и поради това сградата е била затворена, допълниха от полицията.
 
 
След неуспешния грабеж на бижутерския магазин, двамата грабители откраднали камион на UPS, взели шофьора за заложник и започнали преследване с полицията, завършило с престрелка на около 20 мили северно от Маями в "Мирамар".
 
Престрелката започнала, след като камионът навлязъл в автомобилния трафик по магистрала Interstate 75. Двамата крадци са били застреляни, посочи пред медиите агентът на ФБР Джордж Пиро.
 
 
Загинали са обаче и двама цивилни - шофьорът на откраднатия от похитителите камион на UPS и страничен наблюдател, каза шефът на полицията в "Корал Гейбълс" Ед Худак.
 
Все още не е ясно дали заложникът и свидетелят са били застреляни от разбойниците или от полицията по време на кръстосан огън, допълни Худак.
 
В изявление на UPS пред „Ройтерс“ се посочва, че в компанията са натъжени от инцидента, който UPS определи като "безсмислен акт на насилие".
 
 
На този етап не са посочени имената на двамата крадци, нито на двете невинни жертви.