Тъмнокожа гувернантка от Сиера Леоне успя да вдигне накрак полицията в Поморие и Бургас, след като подаде сигнал в полицията, че е била отвлечена. 28-годишната жена се появила в полицията в Поморие и сигнализирала, че е държана в плен от семейство кувейтци, които живеят в село Каблешково.

Жената се оплакала пред органите на реда, че работодателите й я отвлекли от родината й и против волята й я довели в България, където тя била подложена на системен тормоз, държана под ключ и принуждавана да работи в дома на похитителите, пише "Монитор". Освен това по думите й кувейтците й прибрали всички документи за самоличност, за да не може да избяга.

Заради покъртителния разказ полицаите веднага организирали светкавична акция до Каблешково, където станало ясно, че чужденката е спретнала жестока лъжа. "Похитената" дама наистина работела при семейство кувейтци, но съвсем доброволно. Ден преди да подаде сигнал в полицията, тя се скарала с работодателите си и решила да им отмъсти, като ги натопи в отвличане, съобщава изданието.

Разследването установило, че личните документи на младата жена са в нея, заедно със значителна сума пари. Тя имала извадена работна виза и покана за работа, подписали с нея и трудов договор.

По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава.