70-годишният Киро Киров е президент на фирмата вносител на строителна техника и машини "Киров".
Близките му са се обадили в полицията днес по обед, тъй като от предишната вечер не са могли да се свържат с него, а днес не са го намерили и в дома дома му в Банкя, съобщиха от МВР. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия. За момента обаче няма информация дали в случая става въпрос за отвличане.

Случаят обаче определено прилича на отвличане, но няма ясни доказателства за това. Джипът на 70-годишния Киров е бил открит пред гаража на къщата, в която живее, а вратата на гаража е била отворена. От МВР съобщават, че не е постъпил сигнал до този момент за искане на откуп.

Съпругата Мария Кирова обяви пред БНТ, че не се притеснява. "Какъв откуп? Та ние оцеляваме като всички български фирми в кризата", попита тя. 70-годишният мъж сякаш се е изпарил в петък, когато е слязъл в Банкя от джипа си "Порше Кайен" с номер 6666.

Умоляват се всички граждани, които могат да дадат информация за местонахождението на лицето, да се обадят на телефони 166, 112 или на 982-83-63.  Анонимността им е гарантирана.

Киро Киров е роден на 21 февруари 1939 година в ловешкото село Драгана. През 1960 - 1964 завършва Технически университет - София (бивш ВМЕИ "Ленин"), специалност "Машини и апарати за химическата промишленост". Работил е в "Океански риболов" АД, автомобилен завод "Балкан" – Ловеч, Научноизследователски и проектоконструктурен институт по двигатели и автомобили, Автомобилен сервиз "Дружба" – София, "Интерпред", представител на американската компания Ingersoll Rand.

От 1990 година Киров е собственик и изпълнителен директор на фирмата вносител на строителна техника и машини "Киров". Компанията му е основана като ЕТ, а днес е холдинг, включващ седем различни фирми, между които фирма за производство на мебели, производство на платове и дрехи, транспортна компания и др.

През 2007 година "Кировг" притежава над 40 търговски обекта, като приходите му достигат над 204 млн. лева. В момента Киро Киров е председател на съвета на директорите на холдинга, а сред тримата му изпълнителни директори е и синът му Иван Киров. /БЛИЦ