Изплуваха потресаващи подробности за циганите, окървавили Долна Митрополия.  Както БЛИЦ съобщи, неприятен инцидент се е разиграл в центъра на града.

Група цигани са нападнали с брадви двама мъже на 33 и 35 години. Единият от тях е със средна телесна повреда, като в опит да се предпази, брадва е посякла ръката му и са нанесени сериозни поражения.

Кървавите сцени са станали около 22:00 часа на 7 септември в района на местен магазин, разказаха очевидци. По думите им пострадалите не са провокирали с нищо бруталната агресия.

Член на въпросната ромска фамилия подхвърлил реплика, на която те не обърнали внимание, с което ясно показали, че не искат проблеми. Изненадващо обаче минути след това около десетима роми ги връхлетели с брадви и други хладни оръжия.

Циганите били толкова озверели, че целили един от пострадалите с острото на брадвата директно в главата. За да се предпази, потърпевшият сложил ръката си, която била разцепена. 

Според местните жители въпросната сутеньорска циганска фамилия не за първи път си позволява действия над закона и недоумяват защо полицията търпи своеволията им. Целият град трепери от набезите им. 

Главните участници в мелето са били Мечо Борисов, Муци Борисов, Асан Борисов (братя), заедно със синовете им Галин Борисов, Мечо Борисов и Борислав Емилов Стоилов.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!