Полицаи изведоха от ареста шофьора Любомир Трайков, за да го включат в следствения експеримент, който затвори днес за час и половина отсечка от булевард „Руски” в Пловдив. Целта беше да се възстановят обстоятелствата от кърватата катастрофа, станала на 18 ноември до спирката пред Бунарджика.

На място бе доведен и таксиметровият шофьор, станал свидетел на кървавото меле. Човекът посочи къде точно таксито му е било изпреварено от аудито на Любо, секунди преди да стане зверският сблъсък, пише "Марица".

Накрая пък полицаите забелязаха в района бяло „Пежо 405” като това, с което са пътували жертвите. Те помолиха собственика му също да се включи в експеримента, като спре колата си напряко на пътя – там, където е станал сблъсъкът, за да установят точно каква видимост е имал загиналият шофьор Атанас Ламджиев, докато е извършвал фаталния обратен завой на бул. „Руски”. Според източници от разследването проведеният експеримент е установил, че аудито на Любомир е било на около 25 метра от пежото, когато то е тръгнало да завива.

Възстановката и направените допълнителни замервания са били поискани от спец, който трябва да изготви автотехническата експертиза. На мястото дойде и вдовицата на Атанас, която разбрала какъв ужас е бил в удареното пежо от Димитър, който е единственият оцелял в мелето.