Изродът, който разкопа гроба на млада жена от врачанското село Алтимир, за да открадне златно ланче, се размина със затвора. Магистратите постановиха, че той е умствено изостанал и не може да носи отговорност за делата си. 

Невиждано зверство край Враца! Мъж разкопа гроб на жена и няма да повярвате какво направи


БЛИЦ припомня, че 28-годишният Иван Бачийски поруга гроба на своята връстничка Петрушка Славчева. Младата жена починала на 8 юни, а седмица по-късно мъжът изкопал последния й дом.

Тогава родителите на починалото момиче разказаха, че бащата всеки ден посещавал гроба на дъщеря си и на 15 юни, когато било Задушница, всичко било наред. На следващия ден обаче отново отишъл заедно със свои роднини и установил, че гробът е разкопан и отстрани били извадени и разхвърляни циментовите колци, които били вътре.

Родителите веднага повикали полиция и започнало разследване. 

Няколко часа по-късно се оказало, че мъжът, осквернил гроба на жената, е Иван Бачийски. Пред полицаите той разказал, че на 15 юни бил на погребение и чул как майката на момичето разказва на близки, че сложила в гроба ланче.

През нощта мъжът отишъл на гробището и светейки си със запалка, намерил гроба на Петрушка. С лопата, която носел със себе си, започнал да копае. Стигнал до циментовите колци, извадил ги с ръце и ги сложил отстрани.

След това стигнал до самия ковчег, но го хванало страх и сам се отказал да го отваря. Сложил част от пръста, наредил отгоре  кръста и цветята, след което се прибрал, пише Bulnews.

Докладът от психолого-психиатрична експертиза показал, че Бачийски страда от лека умствена изостаналост, а мотивът му да разкопае гроба бил да извърши кражба, за което не се изискват специални умения.

Според психолозите мъжът не разбирал, че осквернява паметта на починал човек, тъй като има тежка промяна във всички психични процеси и не разбира по-висши морални ценности, които той не притежава.

Така заради психичното състояние на мъжа от районния съд в Бяла Слатина прекратили досъдебното производство. Определението подлежи на обжалване или протест пред врачанския окръжен съд