Покойник разсмя хората, събрали се на собственото му погребение. Шокиращият случай се е разиграл в Килкени, Източна Ирландия, пише „Дейли мейл”.

Ветеранът от Въоръжените сили на Ирландия Шей Брадли починал на 8 октомври след продължително боледуване. По време на погребението някой започнал да чука по ковчега, а после се разнесъл глас. 

„Къде, по дяволите, се намирам? Пуснете ме оттук! Тук е тъмно? Това съм аз, Шей! В кутията съм! Не там, а тук - пред вас! Умрял съм”, викал мъртвецът. 

Думите накарали всички опечалени да избухнат в истеричен смях. След това от гроба се разнесла песента „Обадих ти се, за да се сбогуваме”.

Видео, запечатало шокиращия момент, се превърна в истински вирус. То се появи във фейсбук групата на Въоръжените сили на Ирландия. „Наскоро ни попитаха каква е разликата между военния и гражданския хумор. Много е просто: той е черен. Това е погребението на Шей Брадли”, гласи текстът към кадрите.

Дъщерята на Шей – Андреа, обяснява, че ирландецът е записал обръщението малко преди смъртта си. Тя добавя, че баща й би бил много щастлив, ако можеше да разбере колко много хора е успял да разсмее.


 

Превод: БЛИЦ