Целта на правителството е да даде шанс на всяко едно дете за образование и развитие. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. 
"Правителството инвестира в образователната инфраструктура. Заплатите на учителите се увеличават. Всичко това трябва да получи подкрепа от обществото. Заделят се пари за санирани на училищата, за ремонти на физкултурните салони. Целта ни е да върнем близо 200 000 деца в образователната система", разкри той. 

"Горд съм от екипа, с който работех", докато бях вътрешен министър. 

"Тогава бяха разбити "Наглите", беше проведена операция "Кокаинови крале" и още много успешни операции. Убеден съм, че ръководството на МВР и държавата полагат всички усилия, за да бъде разкрита последната група за отвличания. Не виждам нищо укоримо в това, че премиерът Бойко Борисов се е срещнал и е поговорил с бащата на отвлечения Адриан. Институциите работят", категоричен беше Цветанов. 

"Всяка година ще се заделят по 330 млн. лева за образованието на децата. Безработицата в момента е на най-ниски нива. Относно антикорупционният закон трябва да търсим обществена подкрепа. При варианта на ГЕРБ е гарантирана възможно най-прозрачната процедура по избора на директора на антикорупционния орган. БСП предлагат назначаването на този антикорупционен орган да става от президента. Според нас, единствено в парламента може да се проведе най-прозрачната и честна процедура по формирането на органа", даде пример зам.-председателят на ГЕРБ. 

"Никога не е имало договорки с опозицията или другите управляващи относно парламентарната квота на ВСС. ЕК дава своите съответни препоръки. Ние правим необходимите законови промени. Съдебната реформа трябва да продължи", обяви Цветанов. 

"Стабилността се гарантира от ниската безработица, от приходите в бюджета, от чуждестранния инвеститорски интерес. В момента ситуацията около нас се променя ежеседмично. Регионът е нестабилен и единствено България изглежда като остров на стабилност. Премиерът Борисов проведе редица международни срещи. Те дават сигурност и стабилност. Председателството на ЕС ще ни помогне да направим това, което е най-важно, а именно присъединяване на Западните Балкани към евроатлантическите ценности", каза още той.