Апелативният съд във Велико Търново постанови постоянен арест за 18-годишния Димитър Георгиев от град Бяла черква, който преди броени дни изнасилил и умъртвил старица. Магистратите разпоредиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, пише regnews.net.

Кошмарът със 70-годишната старица се разиграла на 6 декември. Тогава Димитър празнувал Никулден и се напил в компания. След това отишъл в дома на беззащитната баба Петра и я изнасилил на плочника пред дома й. Нанасял и удари с юмрук в лицето и притискал устата и носа с ръка. Вследствие на това жената се задушила и починала.

Била открита от роднини два дни по-късно. Благодарение на светкавичната реакция на полицията в Павликени убиецът бил арестуван и признал вината си. За извършеното злодеяние го чакат от 10 до 20 години затвор.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново днес е счел, че първоинстанционният съд е анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което счита жалбата за неоснователна и като такава я оставя без уважение. Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!