По-рано днес се появи зловещата информация за поредно зверско убийство, което наподобява това на русенската журналистка Виктория Маринова от Северин Красимиров, което ужаси цяла България.

Сега се разбра, че 18-годишният, който изнасили и уби 70-годишна жена в Бяла черква, се казва Димитър. Тялото на жертвата е намерено в дома ѝ. 

Извършителят е задържан за 72 часа и Окръжна прокуратура – Велико Търново е повдигнала обвинения срещу него. Ако бъде признат за виновен, се предвижда арестуваният да бъде лишен от свобода от 10 до 20 години.

Тялото на 70-годишната жена било намерено в двора на къщата, в която живеела сама. Сигнал за него подала нейна близка. На адреса незабавно били изпратени екипи на полицията. На местопроизшествието е бил извършен оглед в присъствието на съдебен лекар, при който първоначално е установено кръвонасядане в областта на едното око.
 
При аутопсията станало ясно, че причината за смъртта е задушаване.

По време на разследването обаче е установено и, че жертвата е била изнасилена и удряна в главата. Вследствие на действията на извършителя жената се е задушила, в резултат на което е настъпила и смъртта ѝ. 
 
По случая е задържан 18-годишният Димитър, който също живее в Бяла черква. До момента арестуваният няма криминални регистрации.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитър е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.
 
Очаква се Окръжна прокуратура – Велико Търново да внесе в съда искане за вземане на най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 
По непотвърдена информация извършителят е познавал жертвата и е знаел, че тя живее сама, а децата и са в чужбина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!