Апелативен съд – Бургас измени присъда и намали наказанието на водач за катастрофа с пешеходец на АМ „Тракия“, съобщава "Труд". 


Водачът причинил удара е шофьорът на фолкпевицата ДесиСлава - Димитър И., а инцидентът стана през 2016-та година. Возилото, управлявано от Димитър блъснало човека, който е загинал от удара. 

Апелативните съдии намалиха наказанието на водача от две години лишаване от свобода на една година и четири месеца. С решението си втората инстанция намалява и изпитателния срок, за който е отложено изтърпяването на наказанието, от пет години на три години и срока за лишаване от правоуправление от четири години на една година и четири месеца. 

Извънредна новина за шофьора на фолкиконата Деси Слава, убил младия Божидар!

Димитър. И. от гр. София е признат за виновен в това, че на 09 септември 2016 г., около 05:45 ч. на АМ „Тракия“, в района на Община Карнобат, управлявайки лек автомобил марка „Фолксваген“, нарушил правилата за движение, блъснал пресичащия магистралата пешеходец Б. К., като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта му. 

В мотивите към решението си съдът е посочил, че високата скорост на автомобила от 122 км/ч, която е била несъобразена с намалената видимост поради нощната тъмнина и движението на включени светлини, не е позволила на водача да забележи навреме пешеходеца, пресичащ платното за движение на магистралата, да реагира адекватно чрез аварийно спиране и да предотврати удара. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!