Криминалистите от СДВР и колегите им от цялата страна продължават да работят денонощно по откриването на убийците на ученика Георги Игнатов. БЛИЦ научи, че българските разследващи разчитат и на съдействието на експерти от Интерпол, ФБР, Израел и Япония в разплитането на случая, който точно преди година втрещи страната и предизвика множество дискусии.
Припомняме, че 16-годишният Георги Игнатов бе прободен смъртоносно в Борисовата градина.

Четири дни след това полицията започна да издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството. МВР разпространи кадри от камери в района на убийството, на който беше заснет младеж, който бяга от мястото на нападението. 

БЛИЦ научи, че за издирването на килъра се използват най-новите методи за анализ, които се прилагат от компютърни специалисти. 

Експертите са изчистили максимално образа на предполагаемия екзекутор на Жоро. Снимката е разпратена до всичките над 2300 училища в цялата страна. 

В полицията са постъпили стотици сигнали от ученици и граждани, които твърдели, че са разпознали образа от кадъра. Направените проверки, обаче не са потвърдили подозренията.

По разпространения за информация имейл са постъпили едва четири сигнала, но и те не са помогнали за разкриване на извършителя, който е висок около 1.90 м.

Полицията се мъчи да установи и марките на дрехите, с които е било облечено момчето заснето от видеокамерата, но засега без резултат.

Криминалистите са разпитали стотици роднини, приятели, съученици и познати на Георги Игнатов, но показанията им не са помогнали на разследването.

Полицията ще продължи да търси извършителя на злодеянието и се надява на съдействието на бдителни граждани.

Ивайло КРАЧУНОВ