Историята с убийството на пловдивския професор Стефан Нейков е потресаваща. От свои източници БЛИЦ научи, че професорът се е забъркал в любовен триъгълник, който е коствал живота му.
32-годишна жена, която през 2005-та година е била студентка в университета, в който преподава в Пловдив жертвата, е била прекъснала обучението си. 

Наскоро тя отново е станала студентка, като професорът е обещал да помогне за завършването й. По информация на БЛИЦ ученият е искал от жената секс и пари. Разследващите са установили, че първото той е получил. Снощи жената и професора са се отдали на интимни ласки на изхода на Пловдив, посока село Оризаре. Там били спипани от мъжа й, който пребил професора с бухалка. 

Жертвата има множество счупени ребра, счупена лопатка и много други травми. Побоят е бил нанесен само от ревнивия съпруг. След това семейството откарва пребития Нейков до Военна болница в Пловдив, където е била паркирана другата му кола. 

Малко след това Нейков издъхва. Към момента е задържан мъжът. Всеки момент Окръжна прокуратура-Пловдив ще му повдигне обвинение за умишлено убийство и ще го задържи за 72 часа съобщи за БЛИЦ зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. 

Към момента жената е разпитана. Към момента и двамата съдействат на разследването. БЛИЦ научи, че все още няма яснота как съпругът е разбрал за любовната среща между професора и жена си. Не се икзлючва и вероятността младата жена да е уведомила мъжа си за това, че е изнудвана за секс и пари, коментираха пред медията ни наши източници.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!