За нов свидетел на убийството на бизнесмена Петър Христов съобщава БНР. Този следобед той е дал показания пред полицията във Велико Търново.
Това е Георги Каббе, дългогодишен преподавател във Великотърновския университет. Мъжът живее и работи в Австрия, превежда за полицията в град Инсбрук, имал е бизнес интереси да строи сателитно селище с 22 къщи между великотърновските села Малък чифлик и Шереметя. По този повод е бил на среща с бизнесмена Петър Христов. 

"Със сина ми дойдохме в 9.55 часа. Качихме се по стълбите. Неговият асистент господин Борислав Босев ни видя горе на площадката, дойде при нас и ни попита как сме. Точно в 10 часа пристигна джипът. Около 3 минути от джипа никой не излезе. Ние седяхме горе и го чакахме. Петър тръгна по стълбите и на предпоследното стъпало се спря. Чукахме пукот като от новогодишни бомбички. Докато осъзнаем какво става, Петър падна с лице надолу на площадката, на цимента пред нас", разказа Каббе.

Хладнокръвният убиец се издирва от полицията.

Както БЛИЦ първи съобщи, великотърновският бизнесмен Петър Христов бе разстрелян посред бял ден пред офиса на фирмата си в столичния квартал „Манастирски ливади”. Въпреки усилията на лекарите от ВМА, мъжът издъхна. Стрелецът дебнел жертвата си от изоставен строеж. Когато Христов се е появил, той го е поразил с картечен пистолет „Скорпион”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ