Става въпрос за досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура за организирана престъпна група за дребни битови кражби, разпространение на наркотици и разпространение на стоки без бандерол. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по повод специализираната акция в столичния квартал "Орландовци", за която БЛИЦ вече писа. 

"Резултатите са от 6-7 месеца работа. Допълнително в края на операцията се включи и Вътрешна сигурност, тъй като към момента има данни, че двама служители на МВР са част от тази престъпна група. Като общо взето тяхната дейност се изразява в осигуряване на чадър при извършване на престъпления. Като казвам чадър имам предвид не укриване на престъпления, а реална физическа охрана по време на престъпленията", уточни Гешев.

По думите му към момента са арестувани около 15 души. "Те са от т. нар. клан на Гольовците. Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. Действията са реално от преди няколко часа. Колко ще бъдат привлечени ще стане ясно утре сутринта", заяви още той.

Престъпленията им са от кражби на релси и чупене на паметници в гробищния парк, който е наблизо, с цел хората да си платят, за да се възстановят, до доста сериозни грабежи и престъпления срещу личността. Всичко, което се изкарват пари.", заяви още Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!