Прокуратурата, полицията и специалните служби провеждат задълбочени разследвания срещу няколко столични бизнесмени, за които има подозрения, че са прекрачили грубо закона и са ощетили държавната хазна от укрити данъци, научи БЛИЦ.

Костюмираните хитреци, за които се докаже, че са извършили данъчни престъпления, ще се окажат зад решетките, независимо от привидното им спокойствие и охолен начин на живот оцветен с разкошни къщи, екзотични круизи и лимузини за стотици хиляди евро.

Въпросните персони набързо могат да се сдобият с етикета "Нон грата", въпреки че някои от тях са си помислили, че магистратите няма да посягат на повече ВИП тарикати, след мерките  срещу Баневи, Стайков и обявената за издирване по у нас и по света фамилия Арабаджиеви.
 

Новата порция бизнесмени могат да се озоват в следствения арест на столичния булевард "Г.М. Димитров" 42, който едва ли ще им се стори толкова уютен колкото хотелите на Малдивите.

Настаняването зад решетките далеч няма да реши проблемите им, защото след това те ще се озоват в менгемето на КПКОНПИ. Мегакомисията "Антикорупция" действа със светкавични обезпечителни мерки на банкови сметки и имоти по отношение на лица, които са погазили правосъдието.

Така че въпреки задаващите се минусови температури в България някои от прегрешилите бизнесмени могат да си помислят, че са попаднали в изпепеляващите жеги на тропиците. Но това ще е вярно само по отношение на престъпните им доходи.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!