Провежда се поредна акция във Враца срещу организирана престъпна група, към момента не можем да дадем данни. Акцията се провежда от ГДБОП и областна дирекция Враца. В ранните зори е започнала, има задържани лица, извършват се претърсвания, събират се веществени доказателства", съобщи извънредно главният секретар на МВР Младен Маринов. 
"Пожарът е възникнал в жилища, които не са стопанисвани. Има роми, които живеят там незаконно, пожарът е локализиран, най-вероятно неправилно боравене с огън е причината за пожара". Това заяви в ефира на bTV главният секретар на МВР Младен Маринов по повод големия пожар в "Захарна фабрика", за който БЛИЦ ексклузивно съобщи тази сутрин.

"За случая на Адриан Златков спазваме още това, което сме казвали. Много е важно да не изтича актуална информация, свършена е много работа, екипът, който работи в изключително тесен кръг, е свършил изключително много работа.

Направили сме всичко, което е необходимо към онзи момент. Целта беше похитения да се върне жив и здрав. Бащата се дистанцира от нас и работеше по свой план, което затрудни работата ни. Това е негов избор, няма как да го задължим", разкри Маринов. 

"Условията, в които е бил Адриан, не са били добри. Това, което той споделя, е че не е насилван допълнително. Всеки, който извърши такова престъпление, е нагъл. Не може от едно такова действие да преценим, че се възвръща някаква престъпна група.

Във всеки един областен град съществуват подобни групи като тази на Квиц, бяха проведени множество акции", посочи главният секретар на МВР. 

Главният секретар коментира и проверката, която тече в завода за оръжия "Емко", които очакват да им бъде върнат лиценза. "Всичко се крие в превенцията. Не може да съхраняваш тонове оръжия и да не се охранят както трябва. Всеки ден ставаме свидетели на терористични атаки", заяви Маринов. Той допълни, че още днес докладът за "Емко" ще е готов и се надява в най-скоро време да се отстранят нередностите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!