Големи количества наркотици, огромни суми в левове и евро, различни оръжия и уреди за мъчения разкрили в домовете на участниците в бандата на Цветомир Ценов-Квиц при акцията на ГДБОП във вторник, за която първо БЛИЦ съобщи. Заедно с парите сред лихварите от групата били намерени и списъци на длъжници от целия Врачански регион.

Жената на тартора на организираната престъпна група Квиц налетяла да се бие с щурмоваците от ГДБОП когато дошли да приберат криминалния герой. Въпреки крясъците и свадата между любимата на Квиц и антимафиотите, той бил закопчан на място и отведен в ареста. Впоследствие бе обвинен като ръководител на престъпна група.

Бандата на Цветомир Ценов-Квиц запълнила нишата в престъпните далавери, появила след ареста на Ангел Попов-Главестия и голяма част от неговата банда преди години, твърди konkurent.bg. Много от излезлите на свобода и останали извън решетките негови хора се влели в престъпната група на Квиц и споделили опита си с новия тартор.

Докато бе в бандата на Главестия, Квиц се прочу като съдържател на фургона на ужасите. Там се извършвали безмилостни побои на отвлечените от бандата. Жертвите били насилвани и малтретирани с бутилки от бира и палки салам, а телата им били горени с цигари.  

Цветомир Ценов бе осъден за подобни деяния преди 4 години само на пробация след като с бандата си отвлякоха двама съперници в криминалните прояви. След като ги пребили от бой, ги принудили да блудстват помежду си. В Козлодуй самият Квиц бе нападнат и пребит жестоко от група роми. Пострадалият едва оцеля, а за нападението обвини ромския бос Иван Иванов-Мочи, с когото враждува от години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!