Прокуратурата съвместно с МВР ще предприеме няколко масирани операции срещу мутрите в цяла България, научи БЛИЦ. Операциите имат за цел да изчистят рекетьорите и лихварите, които тровят областните градове.
Преди време подобни акции доведоха до масови арести в Плевен, Враца и Перник. Очаква се те да бъдат последвани и в няколко други населени места, за които има данни, че вилнеят главорези.

Прокурорите ще ровят не само престъпната дейност на мутрите, но ще проверяват и произхода на парите, с които водят охолен живот, а след това празнуват в чалготеките под припева на "хитове" за скъпи коли и избиват комплексите си върху бедните и беззащитни български граждани.

Главният прокурор Цацаров е предупредил подчинените си да бъдат безкомпромисни към престъпниците, които нагло погазват законността в държавата.

Междувременно стана ясно, че кметът на Септември Марин Рачев-Мери се е обезпечил със солидно циганско присъствие в съдебната зала, където се гледа искането за отстраняването му от длъжност, което е внесено от Специализирания наказателен съд.

За момента Рачев е на свобода срещу гаранция от 200 000 лева, но не е изключено Апелативният съд да промени мярката му за неотклонение и да го заключи в ареста.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!