Хазартният бос Васил Божков за пореден път се опитва да манипулира с анкета общественото мнение, докато се укрива от родното правосъдие в луксозния си палат в Дубай. Той пусна в фейсбук страницата си анкета за тролове в опит да внуши отново без доказателства, че е необходимо премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов да поемат отговорност за 700 млн. лева, които именно той дължи, пише "Монитор".

Жалкият напън да манипулира за пореден път обществото Божков прави чрез армия от измислени профили в социалните мрежи, дирижирани от пиарката Ивет Добромирова.


Опитната Ивет от години държи на въоръжение троловете, с които се опитва да налага тези в интернет пространството. Междувременно Ел Чапо ги ползва ловко за атаки срещу държавата в социалните мрежи, докато се крие от правосъдието в 5-звезден лукс.

Преди дни беглецът пусна във Фейсбук снимки от справки на сайта на НАП, които показват, че към момента, в който са правени (17 юни) той и фирмите му не са имали задължения към хазната.

И опиянен от развинтеното си въображение ги гарнира по традиция с обвинения към прокуратурата, че прекрачва правомощията си в разследванията срещу него, както и с косвен призив за подкрепа на партията на мафията, която реши да сформира, за да бъде разклатена държавата и катурната сегашната власт. А за капак, въпреки че самият той се укрива от съдебната ни система и със заплаха, че щял да съди всеки, който твърди като държавата, че е укрил данъци.

Атаката в социалната мрежа в събота за пореден път бе насочена срещу финансовия министър Владислав Горанов. Българският Ел Чапо се опитва да прехвърли на него вината, че лотариите му са скрили стотици милиони от хазната.

Само че в пореден пристъп на амнезия българският Ел Чапо, който на всичкото отгоре обвинява държавата, че с действията си спрямо него е лишила държавния бюджет от постъпления от бизнеса му в размер на 500 млн. лв. отново забрави за вече лъсналите факти и обстоятелства около наглото ужилване на хазната от негово страна.

Само преди броени дни пък шефът на Efbet и основен свидетел срещу – Цветомир Найденов оповести подробности за схемата, чрез която натрупалият планини от пачки магураджия е ощетил държавата със 700 млн. лв., заради което самият той се сдоби и с обвинение от прокуратурата.

По думите на Найденов през 2013 година бившият зам.-министър на финансите и депутат от БСП Георги Кадиев е вкарал промени в Закона за хазарта, посредством които Черепа е успял да стабилизира монопола си и е съумял да “спести” на хазната въпросната колосална сума. Премиерът Бойко Борисов пък на свой ред призова Божков да се завърне и да си плати дължимите 700 млн. лв.

Хазартният бос има 18 обвинения. Те са за подбудителство на 4 убийства, изнасилвания, рекет, побои, финансови и данъчни престъпления.