След спецакция на служители от сектор "Икономическа полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас, която се извършва за първи път срещу местната жилищна мафия, са арестувани трима от членовете й, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
При операцията ченгетата са сложили белезниците 43 -годишния Ю.М., 49- годишния В.С. и 44- годишния Х.Д., и тримата от Бургас, които са организирали и извършили документни измами при покупко-продажби на недвижими имоти. Задържаните са използвали множество неистински документи /лични карти, нотариални актове, пълномощни, данъчни оценки, удостоверения за наследници/, както и фалшиви печати на нотариуси с район на действие Районен съд - Бургас.

Към момента в резултат на работата на полицейски служители са доказани по безспорен начин две измами, при които са придобити два апартамента, разположени в Централна градска част.
 
Задържането на лицата е осъществено при изповядване на сделката по втория апартамент, т.е. не е налице реално извършено прехвърляне. При последващите обиски и претърсвания са открити и фалшиви дипломи за висше образование на различни лица. Извършителите са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка и разглеждането й. /Марина Шиварова, БЛИЦ