Полицаи от столичното 3-о РПУ арестуваха вчера призори крадеца на бебешката количка за близнаци. Случаят буквално взриви Фейсбук, след като таткото на децата Деян Дянков публикува в профила си видеото от посегателството. Задържаният крадец се казва Лазар Стайков и е на 32 г, съобщава „Телеграф“.
 
По данни на полицията, е наркозависим, води клошарски начин на живот. Ченгетата го спипали в 4 ч. призори на кръстовището между улиците „Пиротска“ и „Христо Ботев“, където по думите му се „разхождал“.
 
Патрулиращите ченгета обаче имали снимка на криминално проявения мъж, разпознали го и веднага го задържали. По-късно го предали на колегите си от 4-о РПУ, където се води разследването за свитата количка.
 
Лазар не дал никакви смислени обяснения какво прави в този час в района. При обиск е него не било открито абсолютно нищо. Затова и ченгетата предполагат, че бил на лов за други предмети, които да свие.
 
Единственото, което обяснил в хода на разследването, било, че зарязал количката на семейство Дянкови край кофи за боклук, тъй като никой не поискал да я купи по заложните къщи пазарите. В момента Стайков е в ареста и се очаква да му бъде повдигнато обвинение. Свидетел на удара вече го е разпознал и е дал показания. Проверка в масива на правоохранителните органи показала, че Лазар е осъждан за грабежи и наркотици.
 
Само за броени часове семейството получило над 15 предложения от хора да им дадат своите колички за близнаци, а някои дори и да им ги подарят. „Благодарен съм на полицията, че реагира толкова бързо и стигна до извършителя. Това може да предотврати други бъдещи кражби на този човек и да предпази други родители“, сподели още татото на близнаците.