Изказвам моите съболезнования на близките, все пак е смъртен случай. Това е трагедия според мен, затова не исках да се занимавам да коментирам нещо толкова страшно. Това заяви в ефира на Нова телевизия Кирил Вълчев - Киро Скалата по повод на убийството от страст във Варна на културистът Николай Димов.
"По правило властта идва и разпитва всички хора, които са наблизо и когато се подписваш, че не можеш да говориш. Мога само да кажа, че не съм чул никаква борба. Ние живеем в една сграда. Не съм чул, както казах да има бой или скандали", заяви Киро Скалата.

В последно време заспивам по режима на сина ми, т.е. рано. Тя дойде в голяма паника, с разтреперени ръце в 3 часа през нощта. Викам й звънни на 160, аз още не можех да повярвам. Той е такъв силен младеж, 170 см висок, но е квадратен, цял живот се занимава със спорт. Вдъхнових го с няколко истории преди години за културизъм и филми. Анита иначе е тренирала лека атлетика", добави Скалата.

"В последните години сексът е извратено удоволствие, което в годините прераства във всякакви изродщини. Не знам какво точно са правили двамата", добави Киро Скалата.

Киро Скалата заяви, че артерията на шията е много слаба и е възможно да се случи всичко. "Дойде екип от специалисти на място, те ще разкрият истината", добави той.

"Аз съм кръстникът на мускулите в тази държава. 56-та година в Америка се разпространяват стероидите във всеки един спорт. Хитлер ги измисля тези неща за да ги дава на СС девизията си. Целият спорт е бъкан с допинг. Мускулатура е невъзможно да бъде постигната за бодибилдинг състезание без химия" призна той на въпрос дали може Николай Димов да е използвал анаболи. "Допинг контролът ще установи дали той е взимал такива неща. Не знам дали той е злоупотребявал с такива неща", добави Киро Скалата.

Кирил Вълчев заяви, че не смята, че Анита Мейзер би тръгнала да бяга, ако бъде освободена: "Къде да бяга, защо?"