Тежък криминален инцидент е станал тази нощ в центъра на столицата, а от СДВР изясняват обстоятелствата за случилото се, съобщиха от пресцентъра на МВР.

40 минути след полунощ в полицията е получен сигнал за инцидент в района на Народния театър. 

Изпратеният веднага на място екип е установил 34-годишен мъж с прободна и порезна рана. Пострадалият е транспортиран към болнично заведение. В хода на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия е задържан 37-годишен заподозрян.

По първоначални данни причина за възникването на инцидента е личен мотив. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Преди свадата край Народния театър, както БЛИЦ вече съобщи, при опит да пробие с колата си през блокадата на кръстовището пред СУ "Климент Охридски" малко след 22,00 часа, шофьор преминал през крака на един от протестиращите, според твърденията им.

Демонстрантите бяха обградили и агресивно блъскаха колата, и настояха полицията да вземе проба за алкохол и наркотици от шофьора. Тестовете му са отрицателни, а самият той призна, че преди дни също бил протестирал. 

Пострадалият бил откаран с линейка в болница, но по-късно се е върнал в добро състояние и не се е стигнало до конфликт с блъсналия го.

Привечер, както БЛИЦ информира, имаше и ожесточена юмручна схватка между мъже на ул. "Хан Аспарух", недалеч от бул. "Витоша", но не се разбра дали тя е свързана с протестите или е битов скандал.