Служители от сектор „Имуществени престъпления“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас нахлуха в хотел „Авеню“. Поводът за внезапното претърсване на хотела, намиращ се изхода/входа на морския град, е че в сградата се намирали двама мъже – баща й син, обвинени в кражба на крупна сума пари.

Само за минути след появата на полицейските служители с белезници са изведени криминално проявените Орхан Осман (48 г.) и синът му Стефан Димитров (26 г.). В хотелската стая била открита сумата от 28 850 лв., за която мъжете заявили, че е от осъществената кражба в с. Бата.

На 25.03 т.г. двамата задигнали сумата от 240 000 лв. от частен дом в поморийското село Бата, обитаван от 41-годишен мъж. Двамата мъже са от Несебър, но живеели в поморийското село Гълъбец.  

Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в с. Гълъбец, като са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр. Униформените констатирали, че парите са от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър.

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В продължение на разнищването на крупната кражба и допълнителните полицейски действия станало ясно, че бащата Орхан е участвал и в друго престъпление.

През февруари т.г. Орхан, 34-годишният криминално проявен Лъчезар Роев от руенското село Просеник и 26-годишният Георги Арабаджиев също криминално проявен и от с. Просеник, в комбина са отмъкнали сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от с. Ръжица. Деянието е осъществено от дома на мъжа, който криел пачките в печката за твърдо гориво.

Тримата задържани направили пълни самопризнания. Спрямо Лъчезар и Георги също е взета мярка „задържане под стража.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните мъже продължава.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук