Атикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася искове за 2 206 795, 48 лв. В цената са включени и пет недвижими имота. В Софийския градски съд са внесени два от исковете. Единият е срещу Николай Арабаджиев и е за 517 384,05 лв. Той е с обвинение от прокуратурата за измама, информират от комисията, пише dnes.bg.

Срещу Михаил Динх комисията претендира имущество на стойност 398 912,99 лв., като в цената са включени и два недвижими имота. Той е обвинен от прокуратурата за това, че е участвал в група за подправяне на лични документи, сканиращи програми и пластики, издадени от български и чужди банкови институции, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни документи.

Повдигнато му е и друго обвинение - за избягване на плащането на данъци в особено големи размери.

За участие в същата група за подправяне на лични карти и програми от банкови институции, е повдигнато обвинение и на Тихомир Ганев. След уведомление от прокуратурата, КПКОНПИ е започнала проверка и е установила значително несъответствие в имуществото му. Срещу него има внесен иск в съда във Варна за 720 312,23 лв., както и за три недвижими имота.

Две искови молби комисията внася в съда в Бургас. Срещу Пенчо Манов размерът на претенцията е 401 144,75 лв. Той е обвинен от прокуратурата за съучастие при извършването на кражби в особено големи размери. Срещу Венцислав Белтеков искът е на стойност 103 945,67 лв. Той е с обвинение за това, че е монтирал и използвал технически средства за източване на банкови карти от АТМ-устройства.

А в съда в Габрово искът е срещу Петко Ангелов на стойност 65 095,79 лв., обвинен за това, че е държал с цел разпространение на амфетамини.