Полицията в Самара задържа предполагаемия убиец на 32-годишната адвокатка Екатерина Пузикова.

Името й попадна в новинарските емисии още през 2012 година, когато беше обвинена в убийството на първия си съпруг - банкера Дмитрий Пузиков. Заместник-ръководителят в една от банките беше убит със смъртоносна отрова в картофено пюре. Заедно с него пострадаха и други гости в семейната вила.

Първоначално заподозряната беше Пузикова, на два пъти бе призната за виновна, около две години жената беше в следствения арест.Едва през 2017 г. Пузикова е оправдана, а Върховният съд я признава за жертва. Жената се върна при сина си, омъжи се за Алексей Рясков, треньора по кикбокс на сина й.

Пузикова е адвокат, през 2020 г. се развежда със съпруга си и заживява в Краснодар.

Нейни приятели споделят, че неочаквано се е върнала в Самара преди дни, обещала да отпразнува рождения си ден, но изведнъж изчезнала и спряла да общува.Тялото на Екатерина е намерено в апартамента й от баща й. Съобщава се, че е била с разбита глава, а до тялото й имало кичур коса.

Съдейки по кадрите, публикувани от разследващите, жената е била убита в кухнята си. Тялото лежало между кухненската маса и печката. Приятелки на убитата са разказали за преследването на жената от съпруга й, който е бил много агресивен. Според тях жената е била пребивана още преди брака, страхувала се е от съпруга си, който я молел да се срещнат. Точно в Самара бившият й съпруг я убедил да се срещнат.

Преди убийството бившият й Алексей Рясков качи в Инстаграм видео, в което прави сензационно признание. Той заявява, че е помогнал на съпругата си да избегне затвора за отравянето на бившия си мъж. По думите му, през 2017 г., заедно с родителите на Пузикова, той е платил 15 млн. рубли за оправдателната й присъда.
 

Задържаният за убийството на Пузикова