Жителите на Рим бяха потресени в неделя по обяд от жестокото убийство на две момченца и на възрастен мъж в намиращото се край морето южно от италианската столица градче Ардеа, пише "Монитор".

5-годишният Давид и 10-годишният Даниел били пуснати към 11 часа от родителите им да си поиграят в паркчето зад техния дом.

Малко след това по тях започнал да стреля с пистолет 34-годишeн италианец – местен жител, известен сред съгражданите си като „психически нестабилен“. Минаващ през вилната зона с велосипед 74-годишен мъж чува стрелбата, вижда падащите на земята деца и им се притичва на помощ. Безпощадният килър обаче не си го „спестява“, а ликвидира и него от раз само с един изстрел.

На драмата стават неволни свидетели няколко останали по вилите си и дизертирали от плажовете наоколо мъже и жени, които вдигат под тревога полицията. Веднага районът е отцепен от десетки полицаи и карабинери, пътищата са блокирани от патрулки и бронетранспортьори, а в небето започват да кръжат вертолети.

Въоръжените и оборудвани с екипи за борба с улични хулигани представители на силите на реда започват обстойно претърсване на района и не след дълго установяват, че килърът се е барикадирал във вила, в която е влязъл през оставена отворена врата на тераса.

От Рим пристигат междувременно военни психолози, които започват преговори с мъжа на средна възраст да се предаде, които продължават над три часа. За съжаление усилията им се оказват напразни и тогава началниците на оградилите вилата специални части дават заповед тя да бъде превзета с взлом.Междувременно всички останали по къщите си местни жители са предупредени да си стоят там, като не се показват по прозорци и тераси, изключено е захранването на зоната с газ и електрически ток.

Някъде към 16 часа българско време челният взвод на карабинерите влиза в бункера на убиеца и го намира прострелян в слепоочието със същия пистолет, с който е пратил на оня свят двете момченца и възрастния мъж.

В първите си коментари на трагедията полицейските началници заявиха, че тя се била завихрила поради несъстоятелни и дори глупави мотиви. Намериха се обаче разтропани репортери, които установиха след разговори с местни хора, че бащата на двете момченца бил осъден за заиграване с мафията и се намирал под домашен адрес.

А неотдавна бил се спречкал доста сериозно с иначе нестабилния психически 34-годишен убиец на неговите двама синове.