Автоджамбазите се отвориха на нов хит – разбиват страничните стъкла на колите, крадат волана и топката на скоростния лост и бягат, пише „Телеграф”. Посегателството се разиграва за броени минути. По 5 разбити коли на седмица заради кормилото са имали само в една от големите застрахователни компании в София. След вандалщината собственикът дори не успява да стигне до сервиз, защото не може да я управлява, а трябва да плаща и за Пътна помощ. Поредният случай е станал на улица „Дунав” в столицата в нощта на петък срещу събота.
„Паркирах си колата в 1:30 през нощта, а на сутринта я намерих със стъкло на сол и без волан. Алармата беше включена, но изобщо не съм я чул да пищи”, разказва собственикът.
 
Според запознати част от групите използвали отвертка, която забиват между прозореца и лайстната и при напъване от напрежението стъкло се чупело безшумно. Последната поломена кола от нощта срещу събота е БМВ на около 15 години. Воланът бил спортен от т. нар. М-пакет, с който беемветата се оборудват срещу допълнително заплащане, и вероятно затова привлякъл вниманието на апашите. Те опитали да откъртят и скоростния лост, но той бил добре залепен и не успели да го вземат.

 
На мястото дойдоха полицаи, които свалиха отпечатъци от шофьорската врата, но при подобно случаи почти никога крадците не оставят следи.
 
„Имахме беемве пета серия, което бяха опоскали цялото – фарове, навигация, волан и сиди чейнджъра от багажника бяха свалили. Там бяха професионалисти, без нищо да счупят, бяха завили после шайбата на волана и наредили на предната броня рапидките от фаровете, като хирурзи бяха пипали”, обясни криминалист.
 
Причина за набезите над воланите е, че цената на М-ков достига 400-500 лева, а в същото време се славят лесно. Поради тази причина собствениците на 15-годишни коли от немска марка са се принудили да ги спират на охраняеми паркинги. Причината е, че застрахователите на плащат за свалени части. 
Двама от организаторите на подобни набези са от столичния кв. „Сердика” и са известни като Близнаците. От горе до долу били в татуси и хвърляли по някой лев на бедни младежи да къртят чсати за тях, които след това препродавали.