Зрелищно арестуваните крадци на коли Гроздан Парлъков и Петър Петров са част от могъща мафиотска банда, оглавявана от рецидивиста Валентин Кирилов - Пуйката. Това разкриха столични криминалисти дни след обезвреждането на опасните автоджамбази, пише "Уикенд".
 

Двамата бяха задържани след луда гонка и свирепа катастрофа на владайския път. По време на акцията те потрошиха автомобил на отряд "Кобра", докато се опитваха да избягат с току-що задигнато спортно "Ауди".
 
"Гроздан и Петър са част от бандата на Вальо Пуйката, който има няколко присъди за въоръжени грабежи и кражби на коли. Макар да е под домашен арест, Пуйката е безспорен авторитет в бизнеса с крадени по поръчка автомобили. За него работят около десетина автоджамбази, сред които са и пернишките престъпни авторитети Жоро Красимиров и Светльо Драгомиров", разкриват криминалисти. Само за последните три месеца бандата на Пуйката задигнала 150 автомобила.
 
Гроздан и Петър били разкрити, след ареста на техен съучастник, спипан с няколко цигари с марихуана. При обиск в дома му ченгетата открили GPS тракери и чипове за палене на коли. Оказало се, че арестуваният младеж работел като мияч на коли.
 
Така освен с почистен автомобил, собствениците на колите се сдобивали и с проследяващо устройство, а автокрадците - с копие на ключа на автомобила.
 
След два - три дни скъпата кола била задигана от джамбазите, които я откривали благодарение на поставения тракер.