Убийството, при което беше застреляна финансова аферистка Станка Марангозова, а до тялото й беше открита бяла роза, не е подготвено професионално, коментира по БНТ криминалистът Ботьо Ботев. 


Шеф на бандата, екзекутирала фараонката Марангозова, е офицер от НСО

Той подчерта, че при подобни престъпления организаторът не комуникира с извършителите, като се използват няколко вериги от посредници. В същото време поръчителите в покушението не са оценили редица обстоятелства и факти, които биха навели подозренията върху тях.

От НСО с първа реакция за обвинения офицер за убийството на Марангозова

„Имаме един известен обществен проблем между поръчител и жертва. Второ -  предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя. Тези неща се набиват на очи в процеса на работа”, коментира Ботев.

Той посочи, че убитата се е занимавала с финансови операции, засегнали доста хора, но Станка Марангозова е застреляна ден преди дело, в което е щяла да дава показания срещу поръчителя и тази богата интервенция между обекта и жертвата говорят за непрофесионализъм в извършването на това престъпление.

Бизнесменът Иво Масларов е издирван чрез Интерпол като поръчител на убийството на фараонката Марангозова

Основният мотив за престъплението е финансов -  жената завлякла с големи суми поръчителя, бизнесмен, който в момента е в чужбина. Преди да бъде застреляна, Станка била бита и измъчвана, по нея са били гасени цигари, но тя обяснила, че няма как да върне парите. В същото време подала жалби в полицията за мъченията срещу нея.

По отношение служителят на НСО, Ботьо Ботев подчерта, че неговите действия излизат извън логиката на един организатор на поръчкови убийства.

Той е на мнение, че трудно може да се влезе в психологията на един човек, който е способен на такива действия. Ботев е убеден, че разследващите ще стигнат до всички тъмни страни от живота на този човек.

Криминалистът уточни, че практиката показва, че при поръчковите убийства няма връзка между поръчител и извършител.

На въпрос лесно ли се намира човек за мокра поръчка у нас, експертът заяви, че трудно може да се направи оценка на това.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!