Извършителите на убийството на Станка Марангозова са задържани тази сутрин, съобщава БНТ. Марангозова беше застреляна в колата си от моторист, през октомври 2019-а година. 


За акцията на Специализираната прокуратура и Столичната полиция в района на кв. "Левски", съобщи първо БЛИЦ.


Двама са задържаните за убийството, сред които и мотористът, който според събраните доказателства най-вероятно е стрелял по Станка Марангозова.

Има трети, който се разпитва и предстои да се прецени дали да бъде задържан и дали да му бъде повдигнато обвинение. Смята се, че и тримата са съпричастни като преки изпълнители на убийството.

Само в БЛИЦ! Стана ясно с какво оръжие е разстреляна фараонката Марангозова! ВИДЕО

От двамата задържани единият е точно физическият извършител, а вторият е бил човек, който му е осигурявал възможност бързо да се оттегли от мястото на инцидента.

Станка Марангозова беше застреляна през октомври миналата година пред дома й, в близост до Окръжна болница. Докато паркира автомобила си, тя беше застреляна от моторист, а тялото й беше открито от мъжа, с когото тя живее на семейни начала.

Операцията коментираха главният прокурор и главният секретар на МВР. "По този случай се провеждат множество действия по разследването, не само в София, на много места. Задържани са не знам към момента колко точно човека, но не е в интерес на разследването да коментираме тоя случай към момента", каза Гешев.

Извънредно в БЛИЦ! МВР издирва трети замесен в убийството на фараонката Марангозова!

"Към момента тоя, който подозираме за поръчител, поне до срещата с вас, не беше задържан. Но както казах, той ни е известен, въпрос на доказателства. Така е и със Слави Ангелов", заяви на свой ред Ивайло Иванов - главен секретар на МВР. 

Има свързващо звено, което навежда към поръчителя на убийството. Най-вероятният мотив е неуредени финансови отношения.

Самата Станка Марангозова беше подсъдима за измами. Тя се е занимавала със събиране на пари от хора, които искат да правят рискови инвестиции срещу висока печалба.

Горещи разкрития около разбитата банда, ликвидирала фараонката Марангозова

Има двама души, които не са били доволни от печалбата, която тя им е осигурявала и са имали тежък финансов спор с нея.

Това, което може да се предположи, е че най-вероятно един от двамата е заподозрян за поръчителство.

Ексклузивно в БЛИЦ: Разбита е групата, поръчала убийството на фараонката Станка Марангозова