Израелски сили за сигурност застреляха палестинец, извършил нападение с нож срещу ултраортодоксален евреин. 

Нападението е било извършено в близост до историческата част на Йерусалим, пише bg-voice. Състоянието на ранения, на възраст между 20 и 30 години, се оценява на тежко до умерено тежко.

Израелската полиция съобщи, че е неутрализирала нападателя, без да предостави подробности.

Видеоклип, разпространен в социалните мрежи, показва мъж, който прекосява улица, преди да се обърне и да намушка на няколко пъти ултраортодоксален евреин, вървящ на няколко стъпки зад него.

След това той се затичва към израелски граничен полицай, но е прострелян на няколко пъти от нападнатия и от друг служител на силите за реда. Друг видеоклип, разпространяван в социалните медии, изглежда показва как един от полицаите прострелва нападателя два пъти, докато той лежи на земята.
 

Засега няма коментар от израелската полиция.

Палестински представители осъдиха ликвидирането на предполагаемия нападател. Депутатът Димитри Деляни го определи като „хладнокръвната екзекуция на палестински младеж“ в писмено изявление.

Израелската гранична полиция заяви, че подкрепя напълно своите служители, чиято реакция „е довела до неутрализирането на терориста и му е попречило да навреди на други намиращи се на мястото“.