Полицията в Копенхаген търси информатори сред криминалния контингент и рокерските групи, за да стигне до убийство на 17-годишния кърджалиец Тунджай Ердинч. Това става ясно от оскъдната информация на полицията в датската столица, пише 24rodopi.com.

Припомняме, че както БЛИЦ писа 17-годишният Тунджай Ердинч Сабри бе убит в Копенхаген, в район „Родовре“, на работното си място

Едва днес се съобщава, че простреляният смъртоносно в бръснарски салон в „Родевре“ в петък е 17-годишен български гражданин. Както БЛИЦ писа още двама бяха ранени при стрелбата, открита от двама нападатели. Те все още се издирват, като полицейските екипи търсят очевидци на бягството на престъпниците.

Според близки на Тунджай, кюрди са отишли да убият собственика на бръснарницата, но тийнейджърът застанал между тях и „патрона“ си.

Шокиращи разкрития за разстрела на 17 г. Тунджай от Кърджали в Копенхаген

Снощи е извършено още едно убийство в Копенхаген, като основната версия на разследващите е, че трите случая са свързани.

В четвъртък в „Норебро“ беше прострелян смъртоносно в гръб мъж. Задържани са двама млади мъже, единият с шведски паспорт. Смята се, че жертвата и убийците са се познавали. В петък се случи трагедията с тийнейджъра от Кърджали, а в съботната вечер в кафене за наргиле във Фредериксберг е ликвидиран 39-годишен мъж.

Разкритие: Иракски кюрди убили 17-г. тийнейджър от Кърджали в Копенхаген заради смайваща причина СНИМКИ

Той получил куршум в главата. Издирва се убиецът, който е описан като "млад мъж с брада, висок около 175 сантиметра, облечен в черни дрехи и черни обувки, както и с черна маска на лицето".

Почти същото е било облеклото и на двамата убийци на Тунджай. Възможно е този мъж да е един от килърите или да знае причината и подробностите за стрелбата в бръснарския салон.

Зад трите случая на насилие с използване на огнестрелни оръжия стои банда, гласи основната версия, по която работят разследващите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!