Яростна разправия между снаха и свекърва стана повод за сбиване между два многолюдни ромски рода в сливенското село Селиминово, съобщава "Монитор".

Скандалът тръгнал преди около седмица, разказват местните, двете жени били разтървани с намесата на полицаи, но видимо отношенията останали обтегнати и всичко се повторило около 15,00 часа на 1 април, когато в местността Памуклука едни срещу други застанали със сопи и коси в ръцете представители на фамилията Чобанови и близките на приведения  в Селиминово зет Красимир Йорданов.

В хода на свадата як пердах изяли както Йорданов така и баджанакът му Атанас Мирчев, двамата са откарани в центъра за спешна и неотложна медицинска помощ, където били прегледани и превързани.

Според лекарите нямало пряка опасност за живота им. В ареста са били прибрани трима мъже на по 47,39 и 29 години от двете спорещи страни, образувано е досъдебно производство.

В Селиминово живеят близо 2 000 с постоянна адресна регистрация, над 1 200 са вече ромите, разпределени между 4-5 големи клана.

Местните жители са вдигнали ръце от почти ежедневните скандали, завършващи със сбивания .Хората са се отказали отдавна да правят опити за разтърваване защото накрая ромите изливали яростта си върху българите. Вече има случаи и с трагичен финал като масов бой на 15 юли м.г., когато от рани с нож загина 20–годишен.