Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите се ожали от заседнал проектил под лявото ребро и за пореден път поиска да бъде пуснат на свобода. В момента Димитър Желязков е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Диета

Очите и защитникът му обясниха пред Софийския градски съд в понеделник, че от известно време подсъдимият е с влошено здраве. По думите им Желязков неколкократно получавал кризи и дори се налагало да викат Бърза помощ. Трябвало да спазва и строга диета.

Причина за неразположението е заседнал проектил под лявото ребро. Той не можел да бъде изваден от хирурзите, тъй като било рисковано за живота на Очите.

Съдът назначи тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи какво е реалното здравословно състояние на Желязков и дали той може да изтърпява мярката си за неотклонение, или има нужда от постоянни медицински грижи.

Опит

Желязков пострада при престрелката между неговите хора и тези на Божидар Кузманов в заведение в Слънчев бряг през лятото на 2016 г. Тогава Очите бе ранен, а един от охранителите му - Сашо Японеца, загина.

Желязков отговаря пред Темида за организирана престъпна група за рекет, палежи и разпространение на наркотици заедно с дъщеря си Станислава и още десетина души.

Делото все още не може да стартира по същество. Междувременно на първа инстанция се точи и процесът срещу Кузманов и хората му. Там Очите се явява в качеството си на пострадал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук