Полицейска блокада в Казанлъшко след конфликта между две фамилии, прераснал в масов бой. Един човек загина, трима са с опасност за живота след мелето. Днес жандармерия пази района.

Както БЛИЦ съобщи, от снощи служители на полицията и жандармерията патрулират в село Манолово. До масовия бой се стига след 30-годишна вражда между две фамилии. Мелето се случва преди дело в съда, свързано с друг побой помежду им преди два месеца. Към този момент напрежение няма, но хората са уплашени да не се повтори вчерашния сблъсък.

Конфликт между двата рода от две села, започнал преди 30 г., е причината за ескалацията на напрежението. В основата на старата вражда е жена, разказват близките на починалия в мелето.

"Тези хора са пили, Тахировите. Те нямат никаква рода с това момиче, което беше при нас. Пияни, без нищо, дърпат да си вземат момичето", разказва Саадет, леля на убития.

Враждата и проблемите се пренасят в поколенията. Преди два месеца мъже от село Тъжа нападат бащата на загиналия от село Манолово. Съдът в Казанлък вчера е трябвало да гледа делото по случая.

"Отиват на делото. И Тахировите - не знам откъде са ги нападнали, и са ги пребили от бой. Един човек имаме загинал!", каза още жената. 

Най-тежко пострадалите са откарани в болницата в Стара Загора. Часове след свадата, двете села, от които са двете фамилии, са под засилена охрана от полиция и жандармерия. 

И двете замесени семейства са от село Тъжа, но заради конфликти, едното се мести в Манолово. Това обаче не слага край на проблемите помежду им. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук