Нулева толерантност срещу наркоразпространението и активни мерки срещу него предприе полицията в Плевен, съобщиха от ОД-МВР. При специализирана операция е иззет 20 грама амфетамин, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Вчера е била организирана мащабна акция за времето от 09,30 часа до 11,00 часа и от 13,00 часа до 14,30 часа. Криминалисти и охранители от секторите на Областна дирекция на МВР в Плевен и двете полицейски управления в града са извършили проверки в райони около учебните заведения на територията на областния град. Проверени са районите около ОУ "Св. Св. Климент Охридски", СОУ "Христо Смирненски", СОУ "Иван Вазов", СОУ "Анастасия Димитрова", Спортно училище "Георги Бенковски", Гимназия с преподаване на чужди езици, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Професионална гимназия по хранително вкусови технологии. Били са засечени и проверени четирима души, криминално проявени, съответно на 29, 24, 21 г и една 22 годишна. Всичките са от Плевен.
В хода на операцията на територията на Първо управление полицейски служители подавли сигнал за спиране на лек автомобил "Фолксваген Голф", движещ се по пътя гр. Плевен към село Радишево. От колата било изхвърлено полиетиленово пакетче с размери 8/12 см., съдържащо бяло прахообразно вещество. След спирането на автомобила, на около 20 метра от мястото на изхвърляне на пакета, са били установени лицата, возещи се в него – водачът е 28 -годишен от Плевен - осъждан за кражба и наркотици, и спътничките му – две 17 годишни плевенчанки. Наркотест установил, че веществото в изхвърленото пакетче, е амфетамин с тегло около 20 грама.
28- годишният е задържан за 24 часа. Наротикът е иззет за лабораторни изследваия. За претъпление по чл. 354 "а" ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в прокуратурата.
Полицейските операции срещу наркодилърите в Плевен ще продължат. Георги Стоянов, БЛИЦ