Младо момче не се прибра в дома си след празненство. Притеснената му майка започнала да го издирва. За последно е разговаряла с 22-годишния Джош Ашуърт около 21:30 часа. Тя, заедно с роднини и приятели на момчето, започнали да обикалят на сутринта, след като вечерта не се прибира. Жената решила да използва апликация за проследяване на телефони.

Приложението за проследяване на iPhone показа, че телефонът му е локализиран на място близо до път Somerby Hill по A52 до до Грантъм, Линкълншир.

Майка му, Рейчъл Ашуърт, беше тази, която го откри да лежи по лице в канавка.

Свидетели в друга кола казаха, че са видели Тресидър малко преди сблъсъка и смятат, че е карал с превишена скорост.
Пристигайки на мястото жената открива безжизненото тяло на Джош в канавка до пътя. Оказва се, че младежът е блъснат от кола, шофирана от друго момче. Виновният водач е на 22 години, той е неправоспособен и е избягал след инцидента.

Свидетели на фаталния сблъсък, случил се миналата година, разказват че са видели водач, който се движи с превишена скорост.
Пред съда убиецът на Джош заявява, че не е разбрал, че е ударил човек. Първоначално помислил, че е изскочило диво животно.

Разследването установило, че Джош е починал незабавно, след сериозна фрактура на черепа и не е имало шанс да бъде спасен.

Виновният шофьор е осъден на затвор за малко над седем години (86 месеца), има и забрана да шофира шест години и половина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук