Анита Мейзер не е предложила само един рушвет на ченгетата, за да си затворят очите, а цели пет, но те са отказали. Това става ясно от досъдебното производство за убийството на мъжа й Николай Димов, пише "Телеграф".
Първият подкуп бил доларова банкнота с неясна стойност, вторият от 100 лв., а останалите респективно – 10 , 20 и 30 000 евро, става ясно от разследването по случая, като бе потвърдено и от сестрата на убития културист Милена Димова, а и коментирано в хода на делото. Междувременно съдът отказа вчера на Анита Мейзер да я пусне под домашен арест, докато приключи процеса. „Всичко е подкупено“, обясни тя преди да влезе в съдебната зала.

Пачки
„Първо имаме убийство, след това имаме предлагане на подкупи. Повдигнато й е обвинение само за един. Питаме как стана това? Мейзер е предложила 100 лв., после 10 000 евро, 20 000 евро и накрая 30 000 евро и то на различни хора“, коментира вчера пред „Телеграф“ Милена Димова. Тя, майка им, приятели и близки на културиста се бяха събрали вчера пред съда във Варна, за да чуят дали магистратите ще пуснат Мейзер у дома. В хода на делото до момента се изяснило, че сексбомбата първо е бутнала в ръка на униформен доларова банкнота, за която той казал, че не видял с какъв номинал е, но бил сигурен, че става въпрос за долари. След това под тефтер е сложила две банкноти от по 50 лв., за да се потули случая, но после оябснила, че искала да й купят ядене и затова били парите. В делото е описано още, че на трети служител-разследващ полицай, е предложила първо 10 бона в евро, след това вдигнала мизата на 20 и довършила предложението с цифрата от 30 000 евро, но той отказал. Именно за него й е повдигнато обвинението за подкуп на длъжностно лице.

Записи
Милена Димова, която е общински съветник във Варна, разказа още, че във фаталната нощ на убийството (14 август м.г.), Ники и Анита са й били на гости. Тръгнали си 40 минути преди полунощ. Вече в хода на разследването се изяснило, че има камери на блока на Мейзер, но те проработили едва в 3 ч. след полунощ, когато на място пристига полицията. „Няма как да не е имало предварителна подготовка, Ники е бил жестоко убит“, твърди още Милена.

Паспорт
Анита Мейзер остава в затвора. 52-годишната миска, която има двойно гражданство, може да се укрие и избегне правосъдие, след като вече й е върнат американският паспорт, мотивираха се магистратите. Тя си получила обратно тескерето на 12 декември м.г. малко преди процеса.
Адвокатите й обясниха, че тя трябва да излезе на свобода и защото имала женско заболяване, което се нуждаело от лечение, но и това не трогна съдиите. Така сексбомбата остава в затворническото общежитие в Сливен. Тя е осъдена на 3 г. затвор. След заседанието един от адвокатите й Олег Атанасов обясни, че ще обжалва. „Самите органи на разследването й върнаха паспорта, тъй като според тях няма опасност да се укрие, а сега съдът казва, че има такава опасност. Стига да искаха, магистратите можеха да изземат паспорта, ако това ги притеснява толкова много”, коментира още той.

Мейзер пък заяви, че не очаква да бъде пусната на свобода. „Имайки предвид позициите на сестра му и нейните адвокати в съда, шансовете ми са нулеви - както днес, така и в бъдеще. Всичко е подкупено”, каза тя. Близките на убития Николай пък аплодираха решението на съда.

Източник: "Телеграф"