Имигрантите в Италия започнаха да налитат без да им пука и на блюстителки на реда – констатираха в края на миналата седмица не без известна злоба медиите на Апенините. Повод за въпросния извод им дадоха два случая в Рим и Милано на най-нахално опипване на обществени места на полицайка и на карабинерка от пришълци от Конго и Нигерия.

Като ченгетата в пола съвсем професионално успяват не само да спрат похотливците, но и да ги закопчеят собственоръчно, съобщава Румен Михайлов, коресподент на "Монитор" в Италия.

Първият случай е от миналия петък вечерта и се завихря в римски автобус, обслужващ линия № 64 на Вечния град. Както винаги по това време той е претъпкан и „близостта“ между пътуващите е нещо нормално. Но връщащата се от дежурство помощник-шефка на едно от полицейските управления на Рим изведнъж усеща ръка да опипва доста настойчиво интимните й части.

Обръща се и очите й срещат пламналия поглед на чернокож мъж, когото служителката на реда в цивилно облекло призовава най-учтиво да престане да шари с ръце по тялото й и да се отдалечи. Но вместо да се вслуша в нейните думи, натрапникът започва да шепти мръсотийки в ухото й, като пръстите му стигат до места, където въобще не им е място.

Тогава полицайката вади мигновено белезници от чантата си и съвсем професионално закопчава нахалните ръце, а повиканата по телефона патрулка откарва на топло сексуалния манияк. Преди да бъде качен в колата ченгетата установяват, че е на 39 години, родом е от Конго, но неотдавна се бил сдобил с италианско гражданство, а инициалите му са М.Ф.Ж. Предстои да бъде съден за сексуално насилие на обществено място.

Същото предстои и на 21 годишен имигрант от Нигерия, който пък в събота вечерта се нахвърлил на 23 годишна карабинерка. Младата жена не била на служба и отишла да купонясва с приятелки в дискотека в центъра на Милано. По някое време компанията излязла да пуши навън, като всички взели и чашите си с коктейли.

Изведнъж до една от дамите се приближил млад чернокож мъж, който поискал да отпие от чашата й. Естествено военизираната полицайка в цивилно облекло го помолила да се разкара, но той я награбил да я целува и опипва яко. Заучена хватка обаче го повалила мигновено на земята, а извиканите дежурни полицаи дошли за броени минути с чифт белезници.