Германската прокуратура съобщи, че 20-годишният кандидат за убежище от Ирак, който си призна за убийството на 14-годишно момиче, е заподозрян също за изнасилване на 11-годишна, предадоха световните информационни агенции.

Случаят с убийството на момичето разпали в Германия дискусии за имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел.


Тялото на 14-годишната Сузана бе открито в немския град Висбаден. В средата на май 14-годишната дъщеря на евреи, мигранти от Молдова, се разхождала с приятелки в центъра на града. И повече не се прибрала вкъщи.

Първоначално близките й запазили спокойствие. Момичето било във възраст, в която се случват подобни неща. Но след няколко дни приятелка на Сузана разказала на родителите й, че тя е била изнасилена и убита. Незабавно е подаден сигнал в полицията.

Започнало издирване. Десетки доброволци се включили в търсенето на 14-годишното момиче, но без успех. На 6 юни трупът на удушената Сузана е открит в гориста местност край пътя Висбаден-Франкфурт.

Освен следи от душене, след огледа е станало ясно, че девойката е била изнасилена няколко пъти. В полицията тийнеджър бежанец съобщил, че млад мъж от Ирак – Али, им се похвалил, че е изнасилил и убил еврейка.

Властите бързо установили, че става въпрос за 20-годишния Али Башар. Заедно с 8-членното си семейство той  пристигнал в Германия преди три години. Няколко пъти му е отказвано убежище.

Сега, според прокуратурата в град Висбаден иракчанинът Али Башар, който е в ареста от май във връзка с убийството на 14-годишната Сузана Фелдман, през март е изнасилил 11-годишно германско момиче в приют за настаняване на бежанци във Висбаден.

През май Башар и 14-годишно момче от Афганистан са изнасилили същото 11-годишно момиче. Афганистанското момче е било арестувано в понеделник.

Прокуратурата отказа да уточни защо 11-годишното момиче е било в приюта за бежанци, нито даде подробности за хода на разследването.

Превод: БЛИЦ