Кой е енигматичният бос Митьо Очите, прострелян преди малко в Слънчев бряг, и то пред знаковата дискотека "Айсберг", известна като крепост на Георги Илиев от ВИС?
Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е роден на 19 септември 1972 г. в Несебър. Води се собственик на фирмите "Найт гард-93-Йовчев и Сие", "Прогрес 2003", "Инвест петролиум", "Агростил 2005".
 
По цялото южно Черноморие, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. Известен е като престъпен бос, който не търпи конкуренция.
 
"Кариерата" на Желязков тръгва като охранител, свързан със силовата групировка ВИС в курорта "Дюни", по-късно се подвизава сред гардовете на близкия приятел на Иван Славков - бизнесмена Пламен Тимев-Ганди. Криминалната си кариера започва с въоръжен грабеж, когато е едва 23-годишен.
 
Полицията го издирва няколко пъти заради наркотици и отвличане и малтретиране на двама души от Созопол. Някои твърдят, че прякорът на Желязков идвал от навика му да удря жертвите си право в окото, а други - че причина са опулените му очи.
 
През 1997 г. името на Желязков се споменава във връзка с атентат срещу кмета на Несебър Живко Георгиев. Митьо-Очите е заплашвал свидетелка, за да не дава показания по делото.
 
В списъците на МВР има няколко негови висящи дела. Следствен е за въоръжен грабеж в Хасково и за отвличане и побой. Обвинен е за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. През 1994 г., заедно с още петима, бил задържан от полицията заради разгорялата се война между няколко охранителни фирми.
 
През ноември 2006 г. по разпореждане на Районната прокуратура в Несебър е задържан за 72 часа в следствен арест. Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер, защото Желязков заплашвал и ударил управителка на заведение.
 
На 9 ноември 2001 г. срещу Димитър Желязков беше извършен атентат в Несебър, при който загинаха съпругата му Тянка, брат й Славчо и бодигардът Николай Бъчваров. Според една от версиите атентатът е поръчан от столичния отговорник за наркотиците в СИК Евгени Стефанов-Женята, който няколко години по-късно бе разстрелян пред софийски фитнесклуб.
 
Очите е популярен с фразата си след почти всяко съдебно заседание: „Циркът свърши! Хайде да си ходим!”. Има три деца - две дъщери от загиналата си съпруга Тянка и момче от приятелката си Ани.
 
Последната публична поява на Митьо Очите беше в края на март по делото, което се води в Специализирания наказателен съд срещу Златомир Иванов-Баретата и Ивайло Борисов-Ториното и други техни авери за разпространение на дрога по Южното Черноморие. Тогава Очите дойде и преди да бъде повикан в залата сам влезе с думите: "Айде, какво става, ще си изпусна автобуса".
 
Пред магистратите той заяви, че се води на трудов договор като консултант към фирма „Аркус“. И поясни, че консултира какви коли да се купуват.
 
Митьо Очите излежа присъда от 4 г. и 10 месеца затвор за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен.